نمک صورتی هیمالیا نوعی سنگ نمک است که در اولین بار در ناحیه پنجاب پاکستان در نزدیکی هیمالیا کشف و استخراج شد به همین دلیل به نام نمک صورتی هیمالیا معروف است. امروزه نمک صورتی با همان کیفیت نمک صورتی معروف در ایران استخراج می شود و به سایر کشورها و مخصوصا اروپا صادر می شود. نمک های صورتی موجود در ایران همه از معادن کشور خودمان تهیه می شوند و وارداتی نیستند.
نمک صورتی ایرانی صورتی یک ماده و چاشنی محبوب برای غذاهای شور و شیرین است. علاوه بر کاربردهای آشپزی، این نمک باستانی می تواند بخشی از نمک درمانی شامل اسکراب بدن و درمان های آبگرم سونا باشد.
نمک صورتی مانند سنگ نمک استخراج می شود.
نمک یک ماده مغذی است که نقش مهمی در حفظ سلامت انسان دارد. با این حال، نمک اضافی در رژیم غذایی ما می تواند منجر به فشار خون بالا، بیماری قلبی و سکته شود. نمک صورتی به دلیل فوایدی که برای سلامتی دارد به عنوان جایگزینی برای نمک خوراکی استفاده می شود. نمک صورتی هیمالیا در مقایسه با نمک سفره یا دریا دارای محتوای معدنی بالاتری است اما در مقایسه با نمک خوراکی حاوی کلرید سدیم کمتری است.
از نظر تغذیه ای، نمک صورتی شبیه نمک خوراکی معمولی است. همچنین تحقیق بر روی نمک های صورتی تجاری موجود نشان داده است که این نمک از طیف وسیعی از عناصر از جمله کلسیم، آهن، منیزیم، منگنز، پتاسیم، آلومینیوم، باریم، سیلیکون و گوگرد و کاهش سطح سدیم است.
ارزش غذایی نمک صورتی هیمالیا
نمک صورتی هیمالیا دارای بسیاری از مواد معدنی و عناصر ضروری است. با این حال، این مواد معدنی در مقادیر بسیار کم وجود دارند و برای سلامتی مضر نیستند.
- کلسیم 1.6 میلی گرم
- پتاسیم 2.8 میلی گرم
- آهن 0.0369 میلی گرم
- منیزیم 1.06 میلی گرم
- سدیم 368 میلی گرم
نحوه مصرف نمک صورتی هیمالیا
نمک هیمالیا بسته به کاربرد آن به روش های مختلفی استفاده می شود:
- برای پخت و پز
- برای چاشنی
- برای نگهداری مواد غذایی
- جایگزینی برای نمک حمام
استفاده از نمک صورتی برای آشپزی
زمانی که هر نوع نمک را بر اساس حجم اندازه گیری می کنید، مهم است که میزان ریز آسیاب شدن آن را در نظر بگیرید. برای مطابقت نمک صورتی با نمک ریز آسیاب شده باید مقدار بیشتری نمک صورتی استفاده کنید. این به این دلیل است که نمک ریز آسیاب شده نزدیکتر از نمک درشت به هم بسته می شود، بنابراین مقدار بیشتری از آن در حجم خاصی وجود دارد. به عنوان مثال، 1 قاشق چای خوری از هر نوع نمک ریز آسیاب شده ممکن است حاوی حدود 2300 میلی گرم سدیم باشد، در حالی که 1 قاشق چای خوری نمک درشت بر اساس اندازه کریستال متفاوت است اما می تواند حاوی کمتر از 2000 میلی گرم سدیم باشد. علاوه بر این، نمک صورتی هیمالیا حاوی کلرید سدیم کمتری از نمک معمولی است که ممکن است لازم باشد هنگام پخت و پز به آن توجه کنید. دستورالعمل های غذایی فعلی توصیه می کند که بیشتر بزرگسالان بیش از 2300 میلی گرم سدیم در روز مصرف نکنند. این معادل حدود 1 قاشق چایخوری (6 گرم) نمک ریز آسیاب شده است . با این حال، زمانی که از نمک صورتی هیمالیا استفاده می کنید، بهتر است برچسب تغذیه را بررسی کنید، زیرا محتوای سدیم بسته به برند می تواند بسیار متفاوت باشد.
مصارف غیر رژیمی نمک صورتی چیست ؟
در حالی که نمک صورتی هیمالیا کاربردهای رژیمی متعددی دارد، تعدادی کاربرد غیر رژیمی نیز وجود دارد.
نمک صورتی هیمالیا در برخی از نمکهای حمام استفاده میشود که شرایط پوستی را بهبود میبخشند و عضلات دردناک را تسکین میدهند.
لامپ های نمک نیز اغلب از نمک صورتی هیمالیا ساخته می شوند و گفته می شود که آلاینده های هوا را از بین می برند. این لامپ ها از بلوک های بزرگ نمک با منبع نور داخلی تشکیل شده اند که نمک را گرم می کند.
علاوه بر این، گذراندن وقت در غارهای نمکی ساخته دست بشر که از نمک صورتی هیمالیا تشکیل شده اند، در میان افرادی که به دنبال بهبود مشکلات پوستی و تنفسی هستند، محبوب است.
تفاوت بین نمک خوراکی و نمک صورتی هیمالیا چیست ؟
نمک سفره نسبت به نمک هیمالیا میزان سدیم بیشتری دارد. نمک صورتی هیمالیا حاوی مقادیری از مواد معدنی مانند روی، منیزیم، کلسیم، پتاسیم و آهن است. این مواد معدنی در نمک خوراکی وجود ندارند.
هیچ ماده افزودنی در نمک هیمالیا وجود ندارد. به دلیل وجود ناخالصی های معدنی مختلف مانند منیزیم، پتاسیم، کلسیم و آهن به رنگ صورتی است. نمک سفره حاوی مواد افزودنی مانند عوامل ضد جوش است و برای از بین بردن ناخالصی ها فرآوری می شود، در حالی که نمک هیمالیا فرآوری نمی شود.
نمک صورتی هیمالیا در مقایسه با نمک خوراکی معمولی انتخابی بسیار متعادل تر و سالم تر است. نمک صورتی هیمالیا واقعی و باکیفیت، یکی از خالص ترین نمک هایی است که می توانید پیدا کنید. حتی معمولاً با دست استخراج می شود. این با نمک خوراکی که تداخل غیرطبیعی زیادی دارد بسیار متفاوت است. نمک خوراکی به شدت فرآوری شده است و مواد معدنی آن را از بین می برد و تنها به این دلیل که ید اضافه کرده است در فهرست منابع ید قرار می گیرد. نمک خوراکی تجاری معمولاً ۹۷.۵ درصد تا ۹۹.۹ درصد کلرید سدیم است. در همین حال، نمک تصفیه نشده با کیفیت بالا مانند نمک دریایی هیمالیا ممکن است تنها حدود ۸۷ درصد کلرید سدیم داشته باشد.
کاهش وزن با استفاده از نمک هیمالیا
اکثریت جمعیت ما از چاقی و رژیم غذایی ناسالم رنج می برند که منجر به تجمع چربی در شکم و ران ما می شود. این اولین نشانه یک سبک زندگی ناسالم است و اگر به موقع کنترل نشود، در اواخر زندگی تاثیر خود را خواهد گذاشت. یک راه طبیعی برای کمک به کاهش وزن بدون ترس از عوارض جانبی نمک صورتی هیمالیا است. بر اساس برخی گزارشها، زمانی که افراد به جای نمک خوراکی سفید از نمک صورتی طبیعی برای رژیم غذایی خود استفاده کردند، وزن خود را کاهش دادند. نمک صورتی را می توان درست مانند نمک سفید استفاده کرد: در طعم دادن، ترشی کردن، چاشنی، نگهداری و غیره. یکی دیگر از روش های بسیار محبوب استفاده از نمک صورتی برای کاهش وزن، استفاده از کف نمک هیمالیا است.
خواص نمک صورتی چیست ؟
نمک هیمالیا نه تنها برای کاهش وزن مفید است، بلکه برای سلامتی زیر نیز مفید است، در ادامه به خواص نمک صورتی اشاره می کنیم :
- گردش خون را در بدن بهبود می بخشد
- فشار خون را تنظیم می کند
- مشکلات کلیوی را درمان می کند
- سطح pH داخل بدن را متعادل می کند
- خطر حمله قلبی را کاهش می دهد
- کاهش علائم آسم، عفونت های سینوسی و تجمع مخاط
- مواد معدنی و مغذی مورد نیاز بدن را تامین می کند
سوالات متداول در مورد خواص نمک صورتی ایرانی
آیا نمک هیمالیا حاوی ید است؟
محتوای ید در نمک هیمالیا کمتر از 0.1 گرم است. این مقدار هیچ آسیبی برای انسان ایجاد نمی کند. با این حال، ید یک ماده مغذی ضروری برای عملکرد صحیح سلولها، بافتها و ماهیچهها است. همچنین برای تولید هورمون تیروئید مورد نیاز است.
آیا می توان از نمک صورتی هیمالیا برای معده درد استفاده کرد؟
نمک صورتی هیمالیا یکی از روش های طبیعی برای تسکین درد معده است. همچنین می توان از آن برای درمان عفونت های معده استفاده کرد و به کرم زدایی کمک می کند.